Usborne gyerekkönyvek

usborne9_300Usborne gyerekkönyvek. Hallottál már Nagy Britannia legnagyobb és legsikeresebb gyerekkönyv kiadójáról? Nem csoda, ha nem, hiszen Magyarországon az angol nyelvű gyerekkönyv kínálat sajnos nagyon csekély, pedig az Usborne gondozásában már több, mint 40 éve kerülnek ki csodálatos gyerekkönyvek minden korosztály részére. Babáktól egészen kamaszokig mindenki számára kínálnak gyönyörű könyveket és foglalkoztatókat, jelenleg több mint 2000 különböző kiadvánnyal dolgoznak.

Usborne könyvekkel a világ minden táján találkozhatunk, nem csak angolul! A kiadó az angol mellett franciául, németül, spanyolul, olaszul, sőt még hollandul és portugálul is gondoz könyveket. Bár a magyar még nem része ennek a felsorolásnak, a könyvek mégis elérhetőek számunkra is! Ne rohanjatok az ismert könyvesboltokba, mert egyenlőre ott sajnos még nem fogjátok megtalálni ezeket a könyveket. Ellenben jelöljetek be néhány dátumot a naptáratokban, amikor megismerkedhettek az Usborne-nal! Részletek a cikk végén!

A babáknak és totyogósoknak szánt könyveik egyedisége, hogy mind kemény-lapú, úgy nevezett board book, így sem lapozgatás, sem rágcsálás közben nem tehet benne kárt a baba, ráadásul a könyv sarkai lekerekítettek! A kiadó honlapján kategóriánként lehet böngészni, a keresőbe beírva bármilyen témára is rákereshettek (angolul). A képi illusztrációk tényleg átlagon felüliek, a képes gyerekszótárak témánként gyűjtik össze a látnivalókat például a Very First Words sorozatban (részletekért kattints ide), találtok kukucsolós fülecskéket a Look Inside (részletekért kattints ide) vagy a Lift-the-Flap (részletekért kattints ide) sorozat részeiben, matricáskönyvek tucatjai gyűjtenek szintén sok érdekességet mindenféle témák köré (részletekért kattints ide), és ha valaki interaktívan még gombokat is nyomogatna, arra is van bővel lehetőség (részletekért kattints ide).

A kiadó egyik sajátos terjesztési módszere az otthoni könyvbemutatók népszerűsítése. Itthon talán még ez nem olyan usborne3_300bevált módszer, hiszen a termékbemutatókat sokan egyből vásárlási kötelezettséggel kötik össze, és inkább el se mennek. De itt valami teljesen másról van szó! Az Usborne könyvbemutatók általában vagy játszóházakban, vagy kisgyerekes családok otthonaiban történnek, ahol barátságos, gyerekbarát környezetben nézhetitek meg a gyerkőc korosztályának megfelelő könyveket! Amikor anyukák jönnek össze, kávé-tea mellett (micsoda luxus!), akkor a légkör oldottabb és közvetlenebb, ami a választást is megkönnyíti. Mindemellett pedig a háziasszony anyuka ajándék könyveket kap az alkalom megszervezéséért. Kíváncsi vagy, hogy nézne ki egy ilyen otthoni könyv party a Te otthonodban? Szívesen áthívnád pár barátnődet egy különleges play date-re? Küld egy emailt a részletekért az usbornebooksinhungary@gmail.com-ra.

usborne6_300Végül engedd meg, hogy két különleges sorozatra felhívjam a figyelmed, melyhez hasonlót én még sehol nem láttam! Az egyiket a legkisebbeknek szánták, a másikat már picit nagyobbaknak! Ha kisbabával vagy otthon, akkor tudod, hogy a babák már 5-6 hónaposan minden fajta új felület tapintásáért rajonganak, és hosszú perceket képesek elszöszölni a szőnyeg rojtjaival, vagy épp valami recés felülettel. A touchy-feely – vagyis érinthető-simogatós könyvek segítségével egymás után találkozhat a baba különböző érdes, bolyhos, puha, szőrös, recés és mindenféle más felülettel. A Mindent a Kéznek Babakönyvekről bővebb infót itt találsz.

A másik különlegesség pedig a Wipe Clean óvodai foglalkoztatók, melyek segítségével a tollhasználatot és vonalvezetést usborne8_300gyakorolhatják a gyerekek egy olyan füzettel, melynek lapjai letörölhetők, így a feladatok újra elvégezhetőek. Nézd meg, hogyan működik! Nagyszerű és hasznos időtöltés kisgyerekeknek, mellesleg még környezetbarát is, hiszen megszabadulunk a véget nem érő nyomtatástól és papírszeméttől! Ahogy ezeket a színes képekkel ellátott foglalkoztatókat végigcsinálják, újra, és újra, különböző témákkal az egyszerű pontösszekötő vonalvezetéstől a labirintusokon keresztül a betűkig és számokig. Minden oldal letörölhető, így a könyvhöz járó tollal a feladatokat gyakorolni lehet, újra, és újra! A Rajzold Újra Gyakorlókönyvekről bővebb infót itt találsz.

usborne5_300Idén tavasszal gyere el Te is egy Usborne könyvbemutatóra, hivatkozz erre a cikkre, és 10% rendelési kedvezményben részesülsz! A program mindig egy fél órás közös angol mondókázással indul, hogy kicsit ráhangolódjunk az angolra, utána pedig jöhetnek a könyvek.

 

Helyszínek és időpontok:
Március 28. 16.30: Angyalföldi Gyermekház (13. kerület)
Április 3. 17.00: Tarka Barka Manófalva Játszóház (7. kerület)

Április 13. 9.00 Mom2Mom Sale Babaruhabörze, Aqunicum Hotel (3. kerület)

Május 9. 16:30: Angyalföldi Gyermekház (13. kerület)
Május 10. 10.00: Under the Rainbow Pre-school (2. kerület)

Május 15. 16:45: Bóbita-vár Gyermek Klub (9. kerület)

Elérhetőségek:
Petri Barbara
06/70 611-4439
usbornebooksinhungary@gmail.com

Nézd meg további képeinket a könyvekről és a könyvbemutatókról: