Pamutti Bolt Biopamut és természetes textilek széles választékával

portálMegnyitott a Pamutti bolt Újbuda központjában — Biopamut és természetes textilek széles választékával

Honnan jött az ötlet?

Imádok varrni, mindig is kézimunkáztam, de mióta varrni tudok, azóta az a szívem csücske.

Szeretem befejezni, amit elkezdek, és a varrásnál van lehetőségem, egy-egy darabot akár egy este alatt elkészíteni, s másnap már hordani.

Régebben sokat jártam megfelelő minőségű természetes anyagú textilek után, kevesebb sikerrel. Ezért jutottam arra, hogy textileklétrehozok egy helyet, ahol minden, ami eddig hiányzott, mostantól megtalálható.

Miért fontos a természetes alapanyag az öltözködésben?

Bőrünk legnagyobb része (főleg télen) ruházattal érintkezik. Összehasonlíthatatlanul jobb érzés, egy élő anyagba bújni, mint egy lelketlen szintetikusan előállítottba.

A természet ajándékba adta nekünk a növényeket (gyapot, len), amelyekből modern technológiával komfortos, puha, elegáns és kiváló fizikai tulajdonságokkal rendelkező (légáteresztő, jó nedvszívó) textilek állíthatók elő. Az élővilágunk védelme szempontjából is kiemelt fontosságú, hogy időt álló, hosszú élettartamú, minőségi természetes anyagok képezzék ruhatárunk alappilléreit.

Belső tér 2Mennyivel ad többet egy biopamut alapanyag?

A textilekben a termelés és feldolgozás során sok vegyszer (permetszer, festékanyag) halmozódik fel, s ezek használat közben – bőrünkkel közvetlen kapcsolatba kerülve – kioldódhatnak, és a bőrön át felszívódhatnak. Mindez sérült vagy érzékeny bőrűeknél fokozott problémát okozhat.

A biopamut textilek minőségét ezzel szemben már a gyapot termesztésétől kezdve szigorú szabályok betartásával garantálják. Nem használnak permetszert, sem ártalmas festékanyagot.

Az eredmény pedig a tiszta végtermék, amit mindenki szívesen visel.

Honnan érkeznek a textilek?

Nyugat-Európából és a Skandináv országokból, ahol nagy hagyományokkal rendelkezik a textilipar és szem előtt tartják a minőség és a környezet szempontjait.

Minősítések szigorú szabályainak felelnek meg

Gots logó(GOTS, Öko-tex Standard), így bizonyítottan vegyszermentes, tiszta terméket kapunk.Öko logó
Mi az újdonság, amit a bolt nyújt a biopamut textileken túl?

A vidámság, a sokszínűség és a játékosság. A felnőtteknek való anyagok mellett a gyerekek is megtalálják a kedvükre való mintákat és színeket. A zsiráfoktól kezdve a baglyokon, cicákon, kutyákon, lovakon át a traktorokig.

KiegészítőkA skandináv tervezők sajátos stílusban jelenítik meg az általuk kigondolt minták vagy motívumok dinamizmusát, ami nyugtató, élénkítő, vibráló hatású, vagy egyszerűen szemet gyönyörködtető.

Újdonság még a rugalmas jersey anyagok széles választéka, melyek a kényelmet sugározzák és színt visznek az életünkbe. Sokféle ötletünk megvalósulhat belőlük a sapkától az egyberuháig.

Mit kaphatok a boltban a textileken kívül?

Kiegészítőket a varráshoz, ötleteket, inspirációt a megvalósításhoz. Egyedi kézműves ékszereket: gyűrűt, nyakláncot, fülbevalót az Artdrops jóvoltából.

Kedves, figyelmes kiszolgálást.

Hol található a bolt?Térkép váli u.

Újbuda szívében, az Allee bevásárlóközpont oldalában.

A bejárat a Váli utca felől nyílik.

 

Belső térMilyen a bolt belső világa?

Kellemes, vidám, erőt adó, átlátható. A textilek anyagfajtánként rendszerezettek.

Középen egy „évszakasztal” áll, ahol az aktuális időszak vagy ünnep textiljei és az időszaknak megfelelő kész termékek (sál, sapka, ünnepi terítő) találhatók, amelyek kedvcsinálóként szolgálnak a varráshoz. A gyermekeket vidám kuckó várja, ahol játszhatnak, míg a szüleik vásárolnak.

 

LogóHonlapcím: www.pamutti.hu