Babahordozók a Natur-Babától

Babahordozók a Natur-Babától

Történetünk 6 évvel ezelőtt kezdődött…Igazából én sosem akartam tervező lenni…

babás torna_2
végzettségemet tekintve sportedző, kismamajóga- és baba-mama jóga oktató vagyok :)

Azonban amikor a második babánk megszületett komolyan elgondolkodtam egy hordozó tervezésén, ami minden igényünket kielégíti. Ez bizony nem is olyan egyszerű feladat…és már éppen feladtam, mikor a testvérem azt álmodta, hogy nála keresett egy kismama, mert hordozót szeretett volna vásárolni. Az én hordozómat…:) Úgy éreztem ez egy jel, talán más anyukák számára is segítség lehet az általam tervezett babahordozó. Újra belelendültem, de sok kritériumnak kellett megfelelni:

– olyan legyen, mint egy kendő, de ne kelljen kötözni
– adja meg a babának az ortopédiailag helyes csípőtartást, és a megfelelő gerinctámasztékot
– legyen kényelmes a mamának és a babának is
– jól oszlassa el a baba súlyát
– a vállpántok ne vágjanak, de ne is legyenek túlbéleltek
egy pillanat alatt bele lehessen varázsolni a babát, de szó szerint:)
– legyen egyedi és különleges

Így született meg a Fanny I. kendős babahordozó :)

Babahordozóink:

natur-baba_2Fanny I.: Nagy örömet okozott számomra, hogy kialakíthattam egy „ kötözés nélküli hordozókendőt”, így azóta azok az anyukák is nyugodtan hordozhatják a babáikat, akiknek egy hordozókendő megkötése túl bonyolult feladat, vagy félnek, hogy esetleg a Kicsit rosszul kötik a kendőbe, és ezáltal nem megfelelően hordozzák.

A Fanny I. kendős babahordozót készítjük rugalmas anyagból, mely az újszülötteknek nagyon kényelmes, puha ölelés, de mégis biztos tartást biztosít (bal oldali kép), és készítjük sávolyszövésű vászonból is, melyet az anyuka stílusa szerint egyedi, limitált szériás dekorokkal díszítünk (jobb oldali kép), így igazán különleges lesz:)
{ Ajánlott újszülött kortól, előlhordozáshoz}natur-baba_3

Fanny II.: A Fanny I. sikerén felbuzdulva született meg a Fanny II., mely a hosszú kendők alternatívája, és picivel jobb súlyeloszlatást biztosít a hordozó személy számára, mint a Fanny I.:)
{ Ajánlott újszülött kortól, előlhordozáshoz}

Mei tai és Csatos hordozó: 3 gyermekem és a vásárló anyukák kérései bőven adtak lehetőséget, hogy hordozóeszközöket fejlesszek számukra.

Megfigyeléseim alapján 2 típusú baba létezik:

natur-baba_4– az egyik a szoros ölelést igényli, minél nagyobb testközelséget az anyával, számukra alakítottam ki mei tai-ainkat.
{ Ajánlott 4 hónapos kortól, elől- és hátonhordozáshoz}

– a másik típus a hordozás közben is igényel egy kis szabad teret magának, nem szereti, ha „ rá natur-baba_5van passzírozva” az anyukájára, szereti ha a kezét szabadon mozgathatja a hordozóeszköz alatt. Nekik a csatos hordozónk nyújt megfelelő megoldást.
{ Ajánlott 4 hónapos kortól, elől- és hátonhordozáshoz}

Fürdős kendő: Különleges anyaga révén kifejezetten vízben hordozáshoz ajánljuk. Remek szolgálatot tesz a nyári nagy „Balcsizások” idejére. { Ajánlott újszülött kortól, előlhordozáshoz}

Hordozós ruháink:

Egy hordozós kabát fantasztikus szabadságot ad:)
A tél a legtöbb kisgyermekes anyuka mumusa:
– a Kicsi nem szeret öltözködni
– bemelegszik, mire az egész család indulásra kész
– kabátra sokkal nehezebb hordozót kötni, és ha még sikerül is, nagyon összemelegszik anya és baba azokon a testfelületeken, amelyek közvetlen érintkeznek
– ha a kicsi elalszik a hordozóban fel kell ébreszteni az öltözködés miatt

Ellenben ha van hordozós kabátod, egy mozdulattal felöltöztök a babával:)
natur-baba_6

Többé már nem gond, ha:
– séta közben elalszik a hordozóban, és megérkeztek egy boltba vásárolni: észrevétlenül leveszed a kabátot, és a Kicsi nem melegszik be, aludhat tovább
– a baba alvásidejében kell menned valahová: altasd el a hordozóban, és ha indulnotok kell, jöhet a kabát:)

Gondolván az őszi-tavaszi hordozásra, hordozós kabátainkat kiegészítettük a következőkkel:
– Hordozós poncsók
– Hordozós esőponcsók
– Hordozós polárkabátok, és polármellények
– Hordozós túrakabát

Ruhák és kiegészítők szoptatáshoz:

Szopis poncsó: Ez a praktikus kiegészítő akkor tehet jó szolgálatot, ha olyan helyen kell a babócát megetetni, ahol nem szeretnénk, ha bármi is látszódna…. könnyű, kis helyen elfér, így bárhová magunkkal vihetjük.
natur-baba_7

Ha nem szeretnénk külön ruhát magunkkal vinni a szoptatáshoz, akkor a legegyszerűbb, ha eleve szopis polót, pulcsit, szoknyát veszünk fel. Természetesen ez is mind megtalálható nálunk:)

Tönkölypárna szoptatáshoz:

natur-baba_8

Kismamáknak a kényelmes alváshoz, később pedig, hogy megakadályozzuk az előregörnyedt háttal való szoptatás, hiszen a babát mell magasságba emeli.

Egyéb termékek:natur-baba_9

Hordozós táskák: Kialakításuk révén használhatók hátizsákként és oldaltáskaként is, így akkor is kényelmes viselet, ha a babát elől- vagy háton hordozzuk.
Többféle stílusban, és dekorral rendelhető.

Székmagasító párna:
Remek segítség nyaraláshoz, ahová egy etetőszéket nem tudunk magunkkal vinni, vagy ha a gyermek szívesen ülne a családi asztalhoz, de még nem éri fel….

Fejtartó hagyományos kendőben hordozott babáknak:
Háti hordozásnál gyakori probléma, hogy nehéz úgy kötni a kendőt, hogy megtámassza a Kicsi fejét, ha elalszik. Ez a praktikus kiegészítő könnyen és gyorsan feltehető a háti babára, és biztonságos támaszt biztosít.

Játék babahordozók: Amikor egy gyermekből „nagytestvér” lesz, sokszor ő is szeretné úgy hordozni a babáit, mint az anyukája a kistestvérét. Fanny II.-es és Csatos hordozóinkat gyerek méretben is készítjük.

Szolgáltatások:

– Kismama- és Baba-mama jóga, csoportos vagy magánóra keretében
– Tibeti teljes testmasszázs
– Hordozási tanácsadás
– Szülésfelkészítő tanfolyam

Szeretettel Szányelné Makai Emma és a Natur-Baba csapata

Elérhetőségeink:

Honlapunk: http://kreativbabahordozok.hu/

Telefonszám: 20/502-09-84